Tomas HykaFoto: Bildbyrån

Vegas Golden Knights börjar som bäst bygga upp sin första trupp. Man har tidigare värvat Vadim Sjipatjov som sin tilltänkta spjutspets – och nu är en ny forward klar för klubben. Det är den tidigare SHL-spelaren Tomas Hyka som får chansen av Vegas, enligt tjeckiska isport.blesk.cz.

Hyka kommer från en fin säsong i tjeckiska Mlada Boleslav, där han noterade 38 poäng på 48 matcher och fick chansen att spela VM för Tjeckien för första gången i karriären. I Sverige är han annars mest bekant för sitt år i Färjestad. Tjecken representerade klubben säsongen 2013/2014, men blev inte direkt en succé.

Forwarden noterade bara nio poäng på 40 matcher, och blev dessutom utlånad till Västerås en kort sväng. Där blev det en poäng på tre matcher i HockeyAllsvenskan, och tre poäng på tio matcher i SHL-kvalet.

Sedan den misslyckade sejouren i Sverige har han representerat moderklubben Mlada Boleslav.

Los Angeles Kings draftade Hyka i sjätterundan år 2012.