• Publicerat 2 juni, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Henrik Löwdahl.Foto: Bildbyrån/Johan Bernström

För ett år sedan avslutade han en häftig karriär där han var med om att ta Örebro Hockey från Hockeyettan till SHL. Nu hoppar Henrik Löwdahl på en ny roll i klubben – som tränare.

Henrik Löwdahl är ”Mr. Örebro Hockey”. Under sin långa karriär spelade han uteslutande för närkingarna och var med om hela resan från Hockeyettan till SHL, där han hann spela i tre säsonger innan han slutade i fjol.

Det gångna året har han jobbat som individuell spelarutvecklare i föreningen. Nu får han en lite mer specifik uppgift. Han ska nämligen coacha klubbens J18-lag kommande säsong. I dag blev det klart att han ersätter Filip Björk på den posten.
– Jag är väldigt glad att Henrik har bestämt sig för att kliva ner i båset. Med den erfarenhet och kunskap som Henrik besitter kunde vi inte ha fått en bättre lösning, säger Jörgen Hägg, klubbens utvecklingsansvarige, i ett pressmeddelande.

Den snart 36-årige Löwdahl ser fram emot den nya utmaningen.
– Det är ett inspirerande och kul jobb så det ska verkligen bli jättekul. Ska bli spännande att få vara med och påverka våra unga talanger ännu mer i deras utveckling i vardagen, säger.

Intill sig får Löwdahl Ludwig Andersson som var assisterande tränare i klubben U16-lag i fjol.