• Publicerat 2 juni, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Rickard Wallin.Foto: Bildbyrån/Carl Sandin

Rickard Wallin spelade 542 SHL-matcher och vann fyra SM-guld med Färjestad. Nu får den tidigare lagkaptenen sin tröja pensionerad i Löfbergs Arena.

Den 23 september blir en speciell dag för Rickard Wallin. I samband med Färjestads hemmamatch mot Frölunda i Löfbergs Arena kommer trotjänarens nummer 51 att hissas till taket och därmed pensioneras från vidare bruk.

Wallin kom till Färjestad från Västerås som 17-åring 1997 och kom att spela 542 SHL-matcher för klubben. Han blev svensk mästare med klubben vid fyra tillfällen – 2002, 2006, 2009 och 2011 – innan han beslutade sig för att sluta för ett drygt år sedan.
– Det är det absolut största som kan hända en enskild spelare, att få sitt tröjnummer pensionerat. Men jag känner också att mitt nummer kommer att representera min generations FBK-spelare på ett fint sätt, säger han till klubbens webbsida.
– Det kommer att kännas overkligt att se mitt nummer i taket bland de andra. De är ju mina idoler, var och en på sitt sätt. Overkligt helt enkelt, säger han.

Under sin långa karriär hann Wallin även med att representera Tre Kronor vid fem VM-turneringar och ta ett silver och två brons. Han gjorde även 79 NHL-matcher med Minnesota Wild och Toronto Maple Leafs och blev Calder Cup-mästare i AHL med Houston Aeros 2003.