Deppig JuhamattiFoto: Bildbyrån

Juhamatti Aaltonen sköt 31 poäng på 42 matcher i SHL för Rögle säsongen 12/13.
Nu kan han möjligen vara på väg dit igen.

– Han är en kanonspelare som är rolig att titta på och han producerar. Det är en sådan kille vi behöver. Han är ett intressant namn för oss, men längre än så har vi inte kommit, säger Rögles klubbdirektör Marcus Thuresson till hd.se.

– Skulle han vara intresserad av att komma hit, så skulle vi givetvis vara intresserade. Vi tittar på sju-åtta namn på de olika positionerna där vi vill ha in någon och jobbar på bred front. Men det är definitivt en fantastisk hockeyspelare – en artist.

Sedan tiden i Rögle har Aaltonen spelat för Kärpät och IFK Helsingfors i den finska ligan och för Jokerit i KHL.
Den gångna säsongen sköt han 19 mål och 20 assist på 52 matcher i ligan för IFK Helsingfors och tog en plats i den finska VM-truppen.

32-åringen är en dokumenterat sevärd och vass spelare när han är på toppen av sin förmåga. Men han avslutade säsongen med att gå mållös i 29 raka matcher. Åtta i ligan, tretton i slutspelet, tre träningslandskamper inför VM och de fem VM-matcherna.