Juhamatti Aaltonen, senast det begav sig.Foto: Bildbyrån
  1. Först kom Ted Brithén. Nu är ännu en stjärnspelare på väg att återvända till Rögle.

Säsongen 12/13 sköt han 31 poäng på 42 matcher i Rögles tröja. Nu hoppas det bottentippade gänget att Juhamatti Aaltonen ska bli en bärande spelare i klubben igen. Helsingborgs Dagblad skriver att 32-åringen är klar för en återkomst till Ängelholm, precis som det tidigare spekulerats i.

Aaltonen har under många år varit en stor finsk stjärna på Europanivå, men den gångna säsongen var stundtals tung. Han gjorde visserligen 39 poäng på 52 matcher för HIFK i Liiga, men under slutspelet var han helt under isen och petades stundtals. Det blev fem assistpoäng på 13 matcher. Trots det fick han chansen i det utskällda finska VM-laget. Där stod han för tre poäng på fem matcher. Så sent som 2014 blev Aaltonen utsedd till det finska slutspelets bästa spelare.

HD.se skriver att Aaltonen kommer offentliggöras av Rögle inom den närmaste framtiden. Han blir då klubbens andra storvärvning på kort tid. Nyligen presenterades också Ted Brithén som en återvändande stjärna till klubben. Sportchef ‘Masken’ Carlsson lär sätta sitt hopp till duon, för att Rögle ska undvika en kvalplats där många redan nu tippar dem.

”Vi är mycket nöjda med att ha kommit överens med Juhamatti”