Juhamatti Aaltonen, senast det begav sig.Foto: Bildbyrån

Tidigare under kvällen kom uppgifter som sade att Juhamatti Aaltonen var klar för Rögle. Nu är han bekräftad. Den finske 32-åringen ansluter på ett ettårskontrakt.
– I sina bästa stunder är han en toppspelare i Europa, han har lysande kvaliteter, säger sportchef ‘Masken’ Carlsson.

Säsongen 12/13 sköt han 31 poäng på 42 matcher i Rögles tröja. Nu hoppas det bottentippade gänget att Juhamatti Aaltonen ska bli en bärande spelare i klubben igen. Rögle bekräftar att han är klar för en återkomst till klubben, precis som det tidigare spekulerats i.
–  I sina bästa stunder är han en toppspelare i Europa, han har lysande kvaliteter. Han säger att han trivdes bra i Rögle förra gången och ville tillbaka, säger sportchefen ‘Masken’ Carlsson.

Aaltonen har under många år varit en stor finsk stjärna på Europanivå, men den gångna säsongen var stundtals tung. Han gjorde visserligen 39 poäng på 52 matcher för HIFK i Liiga, men under slutspelet var han helt under isen och petades stundtals. Det blev fem assistpoäng på 13 matcher. Trots det fick han chansen i det utskällda finska VM-laget. Där stod han för tre poäng på fem matcher. Så sent som 2014 blev Aaltonen utsedd till det finska slutspelets bästa spelare.
– Vi är mycket nöjda med att ha kommit överens med Juhamatti. Det är en mycket meriterad och skicklig anfallare med lysande kvaliteter som kommer att spetsa till vårt lagbygge, fortsätter ‘Masken’.

Aaltonen är klubbens andra storvärvning på kort tid. Nyligen presenterades också Ted Brithén som en återvändande stjärna till klubben.
– Det har tagit lite tid att få värvningarna i hamn, vi har jobbat hårt den sista tiden för att knyta till oss Ted och Juhamatti, det är två klasspelare, säger Rögles vd Marcus Thuresson.