ÖrebroFoto: Bildbyrån

Örebro Hockey hade det tungt på isen den gångna säsongen. Nu står det klart att man har det tufft även uteaför densamma.

Förra säsongen blev ett rejält misslyckande för Örebro, som missade slutspel och i stället fick lägga fullt fokus på att hålla sig kvar i SHL. Dessutom bytte man huvudtränare två gånger under säsongens gång.

Nu kommer nästa smäll för Örebro. Klubben uppges göra ett minusresultat på upp emot 15 miljoner kronor, skriver Nerikes Allehanda. Den ekonomiska smällen ska kraftigt påverka sportchefen Niklas Johansson i dennes värvningsarbete inför nästa säsong, skriver tidningen. Spelarbudgeten ska nämligen minska kraftigt.

Hur det ekonomiska underskottet har uppstått är i oklart. Örebro Hockey håller just nu på med ett större arbete för att ta reda på vad det är som har hänt och var pengarna har tagit vägen Man skriver även att klubbens ordförande Ulf Gejhammar förklarar att varken han eller någon annan i klubben av den anledningen kan kommentera uppgifterna kring klubbens ekonomi, då bokslutet ännu inte är klart.