Siim Liivik i kamp med Daniel Mannberg.Foto: Bildbyrån

Flera finska spelare hade problem att hävda sig i SHL under säsongen. Vi såg bland annat Juuso Ikonen som var en rejäl flopp i Djurgården, innan han fann sig till rätta och gjorde stor succé i Brynäs, och Luleås Julius Junttila som bröt sitt kontrakt efter bara en säsong och idag blev klar för en återkomst i Kärpät.

En som går samma väg är Siim Liivik. Han stod bara för 2+6 på 21 matcher i Örebro under säsongen, och bröt sitt tvåårskontrakt. Det stod klart för en månad sedan. Nu flyttar även han, precis som Junttila, hem till Finland igen. Nästa säsong blir det spel i Liiga-laget KooKoo, skriver Hufvudstadsbladets Filip Saxén på twitter. Liivik var utlånad till klubben när man spelade i andradivisionen säsongen 2011/2012. Då blev det 1+1 på tre matcher.

Liivik vann det finska mästerskapet med HIFK redan 2011, och gjorde så sent som 2015 28 poäng för Blues. Det är hans poängmässigt bästa säsong i karriären.

I KooKoo, som missat slutspel båda säsongerna sedan man tog Jokerits plats i den finska högstaligan, blir han bland annat lagkamrat med backen Robin Jacobsson.