Foto: Bildbyrån

Inget SM-guld, men däremot en CHL-titel och två priser på EHC-galan. Frölunda tog en del titlar även 2017.

Idag gick den första ‘EHC-galan’ av stapeln i Prag, där medlemmsklubbarna i European Hockey Alliance gör upp om kategorier som ‘bästa unga spelare’, ‘bästa tränare’ och ‘bästa lag’. Frölunda satte verkligen sin prägel, trots att man inte lyckades första sitt SM-guld utan ramlade ur i semifinalen mot Brynäs.

Den CHL-titel man tog räddade uppenbarligen säsongen, för Frölunda fick nämligen precis som årets klubb i Europa, i konkurrens med bland annat finska Tappara och brittiska (!) Cardiff Devils. Dessutom prisades tränaren Roger Rönnberg, som tilldelades utmärkelsen till årets tränare i konkurrens med bland annat Kari Jalonen.

Oskar Lindblom och Joel Eriksson Ek var båda finalister i kategorin för årets unga spelare, men den titeln togs som väntat hem av den ryske stjärnan Kirill Kaprizov. Han slog nytt poängrekord för en junior i KHL (42 på 49 matcher) och vann dessutom poängligan i JVM med sina 9+3 på sju matcher. Då räckte inte Oskar Lindbloms andraplats i SHL:s skytteliga eller Joel Eriksson Eks VM-guld till.