Linus Klasen.Foto: Bildbyrån

Ett mindre ordkrig har inletts mellan Linus Klasen och hans agent, och Luleå Hockey. Storstjärnan menar att klubben inte ens ringt och velat diskutera hans framtid, medan Luleå säger sig vara jätteintresserade.
– Men vi hann aldrig prata några pengar – det handlade mer om att vi är jättesugna, säger sportchefen Ulf Engman till Kuriren.

Han ses av många Luleåfans som en absolut drömvärvning, men det ser ut att stanna vid en dröm. Linus Klasen förlängde i maj sitt kontrakt med Lugano till 2020, vilket gör att han är 34 år när avtalet löper ut.

Luleå har sagt sig vara intresserade av stjärnans tjänster, men faktum är att ingen från klubben ens ringt den svenske pucktrollaren för att kolla av hur hans situation ser ut. Han är tydlig med att Luleå aldrig ens var med i bilden när Klasen skulle bestämma sin framtid.
– Nej, jag ska vara helt ärlig. Ingen från Luleå har ringt mig och frågat hur min framtid ser ut, säger Klasen till Norrbottens-Kuriren.
– Som sagt, jag hade ett år kvar på mitt kontrakt och alla visste vad som gällde. Vill man ha en bra svensk spelare så går det ganska fort – det gäller att vara med. Men jag hörde aldrig något från Luleå.

Han vill dock inte säga att han är förvånad över att Luleå inte varit mer ‘på’ och visat intresse.
– Jag vet inte. Men det är i alla fall ingen som ringt på min telefon. Jag brukar visserligen inte vara så bra på att svara – men jag har en agent som alltid svarar.

Från Luleålägret är man tydliga. Man var intresserade av att sajna Klasen till säsongen 2018/2019.
– Vi är väldigt intresserade av Linus. Sedan jag började (som sportchef i slutet av januari) har vi haft en dialog med agenten. Men vi hann aldrig prata några pengar – det handlade mer om att vi är jättesugna, säger sportchefen Ulf Engman.

”Har det ganska bra där han är”

Från agenten Thomas Sjögrens håll låter det annorlunda.
– Luleå visade inget större intresse. I alla fall inte i den omfattning som hade behövts.

Engman säger att man förmodligen inte hade haft någon chans på Klasen ändå.
–  Det hör nog ihop med pengarna man får för spel i SHL och de pengarna man får där. Det är vad jag tror – men jag vet ju inte exakt, säger Luleås sportchef.
– Han har det ganska bra där han är. Jag kan inte vilka summor han har i lön – men han är en stjärnspelare i Schweiz och då är det svårt att konkurrera ekonomiskt.

Linus Klasen spelade i Luleå säsongerna 12/13 och 13/14, och stod för 24 respektive 57 poäng. Under sin andra säsong slutade han trea i SHL:s poängliga. Sedan dess har det blivit spel med Lugano i NLA, där det blivit jättesuccé med 152 poäng på bara 145 matcher.