Bill Sweatt.Foto: Bildbyrån/Peter Skaugvold

Bill Sweatt blir inte kvar i Luleå, det vet ni sedan tidigare. Nu vill han helst till Schweiz och fortsätta sin karriär. I första hand. Men antalet importplatser i klubbarna är få och de som har plats öppna avvaktar gärna för att se vad som blir tillgängligt längre fram – även om Vegas intåg i NHL lär göra att den marknaden blir klenare än tidigare år.

Det kan leda till att Bill Sweatt blir kvar i SHL, dit han kom 2013 och har blivit kar sedan dess. Enligt MrMadhawk uppvaktas han nu av svenska mästarna HV71.
– HV vore spännande, men det pågår löst snack med fem-sex SHL-klubbar, säger Nilsson, som inte vill gå in på vilka dessa klubbarna är, säger agenten Martin Nilsson till bloggen.

Den 28-årige amerikanen hade en vass säsong i Brynäs 14/15 där han sköt 19 mål och totalt 41 poäng på 54 matcher innan han valde spel i Luleå.
Där var han skadeplågad under första säsongen, och har bara gjort 28 poäng på 73 SHL-matcher för klubben, varav 15+7 på 49 matcher under den senaste säsongen.
Siffror som kanske även det ligger honom i fatet när det gäller att få någon av de åtråvärda utlänningsplatserna i Schweiz.