• Publicerat 14 juni, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Joey HishonFoto: All Over Press

2010 valdes han i första draftrundan av Colorado Avalanche. Efter en hel del hjärnskakningsproblem blev det ingenting av NHL-karriären. I stället blir Luleå Hockey centern Joey Hishons nya klubbadress.
– Han är högmotiverad att visa att hans spelsätt fungerar även på våra europeiska rinkar, säger general managern Stefan ”Skuggan” Nilsson.

Luleå Hockey har hittat centern man har letat efter. På onsdagen offentliggjorde klubben att man värvat centern Joey Hishon. 25-åringen kommer närmast från spel med Jokerit i KHL, där det blev tre mål och nio poäng på 48 matcher i fjol.

Hishon var en firad juniorstjärna i Kanada och draftades som 17:e spelare av Colorado Avalanche 2010. Hans NHL-karriär begränsades dock till 13 matcher. Mycket på grund av de hjärnskakningsproblem som har förföljt honom genom karriären.

Luleås general manager Stefan ”Skuggan” Nilsson tror att Hishon är precis vad klubben har letat efter.

”HÖGMOTIVERAD”

– I Joey Hishon får vi in spelskicklig och skridskostark center som vi känner kompletterar vårt lag på ett bra sätt kommande säsong. Dessutom är han högmotiverad att visa att hans spelsätt fungerar även på våra europeiska rinkar, säger han i ett pressmeddelande.

Hishon pratade med en annan kanadensare med förflutet i Luleå innan han beslutade sig för att skriva kontrakt med SHL-klubben.
– Jag ser verkligen fram emot att få spela för Luleå Hockey, som jag bara hört gott om när jag bland annat pratat med Cam Abbott som ju spelat där tidigare. Det här känns som en bra möjlighet för mig att visa för mig själv och andra att jag kan spela bra även i Europa och jag ser redan fram emot nästa säsong.

På meritlistan har Joey Hishon 109 poäng på 174 AHL-matcher. Han var med och vann OHL-mästerskapet med Owen Sound Attack 2011 och har även representerat Kanada på U18-VM vid ett tillfälle.