Teemu Laakso.Foto: Bildbyrån

Teemu Laakso var en stark pusselbit för det Växjölag som vann SM-guld 2015. Han blev snabbt en av SHL:s bättre defensiva backar, och förlängde senare sitt kontrakt med klubben två gånger om.

Men förra säsongen blev ett rejält haveri för Laakso, som på grund av en ryggskada bara kunde spela två matcher. Därför bröt Växjö kontraktet med backkuggen, trots att det egentligen återstod ett år.
– Teemu känner själv att han inte är nära en comeback vare sig fysiskt eller mentalt. I detta läge är vi helt eniga att det bästa för Teemu Laakso är att få flytta hem till Finland, trycka på reset-knappen och enbart fokusera på att läka. Förhoppningsvis kommer vi någonstans i framtiden återigen få se hockeyspelaren Teemu Laakso men just nu gör vi det här för personen Teemu, skrev sportchefen Henrik Evertsson på hemsidan.

30-årige Laakso har flyttat hem till Finland och ger nu ishockeyn en ny chans. Han har nämligen kritat på ett kontrakt med HIFK, som han spelade för innan han drog över till Nordamerika.
– Teemu har kämpat med skador, särskilt under den sista perioden. Därför innehåller avtalet en tryoutperiod, säger sportchefen Tom Nybondas till klubbens hemsida.