Lias Andersson.Foto: Bildbyrån

Han var en prestigevärvning av Frölunda – men kanske kan försvinna innan han ens debuterat. Lias Andersson jagas av Kitchener Rangers.

Igår presenterades Andreas Karlsson som ny assisterande tränare i OHL-laget Kitchener Rangers. Enligt nya uppgifter kan han få blågult sällskap i klubben. Tidningen TheRecord skriver att man har Frölundas supertalang Lias Andersson på sin radar nästa säsong, vilket Hockeymagasinet var först att uppmärksamma. Rangers draftade svensken i CHL-draften förra året och sägs vilja få över honom nu.

Varje OHL-lag får ha två importspelare i truppen, och Rangera hoppas alltså att Andersson ska ta en av platserna. 18-årige Andersson lämnade HV71 efter klubbens SM-guld i våras och är tänkt att spela i Frölunda till hösten. Om nu inte spel i OHL lockar mer för den omhuldade talangen.

Lias Andersson kommer nästa helg draftas, och förväntas gå i förstarundan. Han återfinns på allt från tolfte till 25:e plats på de olika draftrankingarna som publicerar sina listor inför nästa veckas stora event.

I Kitchener Rangers har bland annat Gabriel Landeskog tidigare spelat. Han var till och med lagkapten för klubben, innan han slog sig in i Colorado Avalanche och sedermera blev lagkapten även där.