• Publicerat 16 juni, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
ModoFoto: Bildbyrån

Degraderingen till Hockeyallsvenskan lade sig som en unken, blöt filt över hela Örnsköldsvik. Men trots att Modo lämnat SHL och att första säsongen i andraligan var en besvikelse klarar man sig bra ekonomiskt.
– Det ska vi känna oss stolta över, säger vd:n Johan Widebro efter att klubben gått plus med 4,4 miljoner kronor.

Det har på många sätt varit ett tungt år för Modo Hockey. Degraderingen till Hockeyallsvenskan i fjol följdes av en misslyckad säsong där man inte ens klarade av att ta sig vidare till playoff.

Ekonomiskt har klubben, trots alla prövningar, klarat sig bättre. Nu meddelar nämligen Örnsköldsviks Allehanda att Modo gör en vinst på 4,4 miljoner kronor för säsongen 2016/17.
– Det ska vi känna oss stolta över. Vi har gjort en oerhört snabb omställning från att vara en av SHL:s största organisationer till att bli en slimmad organisation, säger vd Johan Widebro.

”HADE 14 MILJONER I EXTRA ORDINÄRA INTÄNKTER”

Bakom vinsten finns flera faktorer. Inte minst de pengar klubben fick från SHL när man tvingades lämna ligan.
– Vi fick ett avgångsvederlag, eller en krockkudde från SHL som motsvarar sex miljoner. Sedan fick vi ett stort utbildningsunderlag, eftersom många spelare lämnade oss för andra SHL-klubbar. Så vi hade 14 miljoner i extra ordinära intäkter den här säsongen, säger Johan Widebro.

Det här är pengar som till stor del försvinner nästa säsong. Det sätter Modos ekonomi på större prov. Det är Widebro väl medveten om.
– Vi kommer stå självständig och stark i nästa års budget. Vi budgeterar inte med fortsättningsspel, och det blir en budget som kommer kräva mycket av vår organisation, för nu har vi inga extrapengar, konstaterar han.