• Publicerat 16 juni, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Niklas Eriksson.Foto: Ronnie Rönnkvist

Han tvingades lämna Almtuna förra säsongen och hamnade i stället i SHL med Örebro. Nu står det klart att Niklas Eriksson fortsätter vara assisterande tränare i klubben.
– Min ambition har hela tiden varit att vara kvar, säger Eriksson.

Niklas Eriksson fick sparken av Almtuna den 9 december i fjol. Den tidigare landslagsmannen behövde inte gå utan tränarjobb länge. Bara ett par dagar plockade Örebro Hockey upp honom och gjorde honom till assisterande tränare.

I dag blev det klart att 48-åringen får fortsatt förtroende i klubben. Det nya kontraktet löper över de två kommande säsongerna.
– Vårt mål har hela tiden varit att förlänga med Niklas och det känns riktigt bra att vi nu är i mål, säger Örebro Hockeys sportchef Niklas Johansson i ett pressmeddelande.

SKA JOBBA INDIVIDUELLT MED SPELARNA

Eriksson kommer fortsatt att jobba intill Niklas Sundblad och Petri Liimatainen, som kom in när Johan Tornberg och Lars Ivarsson fick lämna klubben. Eriksson kommer att jobba mer individuellt med spelarna.
– Jag har jobbat mycket med individuell utveckling tidigare och det är så jag vill jobba. Att få en närhet till spelarna och göra alla lite bättre så att vi blir ett bättre lag tillsammans är något jag brinner för. Vi har som ambition att utveckla den delen ännu med i Örebro och det känns riktigt kul att jag får ansvara för det, säger Niklas Eriksson.

Tidigare under karriären har Niklas Eriksson bland annat tränat Leksand i Hockeyallsvenskan, Lillehammer i Norge utöver Almtuna.