Jonas Brodin omfamnas av Matt Dumba och Mikael Granlund.Foto: Brace Hemmelgarn-USA TODAY Sports

Nej, Jonas Brodin blev inte trejdad från Minnesota innan det tillfälliga övergångsstoppet i kväll. Nu kan han hamna i Vegas.

Senast 21:00 behövde Minnesota trejda iväg Jonas Brodin, som det varit snack om under de senaste dagarna, för att inte riskera att tappa honom gratis till Vegas Golden Knights på onsdag. Men Wild kom uppenbarligen inte överens med något lag, om man inte redan nu har en deal klar med Vegas om att den nya klubben inte ska välja svensken.

Det mesta talar emellertid för att Minnesota inte kommer skydda Jonas Brodin. Listorna ska lämnas in i morgon, och två av Brodin, Marco Scandella och Matt Dumba kommer lämnas oskyddade vid expansionsdraften. De flesta tycks vara överens om att det står mellan Brodin och Dumba om att ta den sista säkra platsen i Minnesota nästa säsong.

Skulle Brodin lämnas fri, och Minnesota inte hinner komma överens med Vegas om någon annan deal, är det högst sannolikt att Vegas Golden Knights väljer svensken som en av sina tilltänkta nyckelbackar under uppstarten av den nya klubben.

Tidigare har Boston nämnts som en trolig klubbadress för Brodin, men så blir det alltså inte.

Uppgifter: Redan klart att finske backstjärnan hamnar i Vegas