Joakim Ryan.Foto: All Over Press

Halvsvensken Joakim Ryan har varit ett namn som Malmö haft span på till nästa säsong, har MrMadhawk uppgett. Nu får Skånelaget dock rikta blickarna åt ett annat håll. Ryan har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med San José, skriver laget på sin hemsida.
– Joakim var ett ankare på båda sidor av pucken för Barracuda (AHL-laget) under den senaste säsongen, säger Barracudas General Manager Joe Will till klubbens hemsida.

24-årige Ryan, som spelat juniorlandslagshockey med Sverige, fick ett ordentligt genombrott i AHL den gångna säsongen då han stod för tio mål och totalt 49 poäng på 65 matcher. Det var hans poängmässigt bästa säsong i karriären. Det räckte till en andraplats i den interna backpoängligan, bakom Tim Heed.

Svenskamerikanen, som draftades av San José i sjunde rundan 2012, väntar alltjämt på sin NHL-debut,