Klara Peslarová.Foto: Ronnie Rönnkvist

Den tjeckiska VM-målvakten, Klara Peslarova lämnar SDHL laget SDE Hockey. Hon har gjort två säsonger i klubben från norra Stockholm. Förra säsongen delade hon på målvaktsjobbet med talangen Sofia Reideborn.

I dagsläget är det inte riktigt klart vad hon kommer spela nästa säsong, men antagligen kommer hon spela i sitt hemland.
– Det stämmer att jag lämnar SDE. Troligtvis kommer jag nästa säsong spela med killar i Poruba, som är min moderklubb. Där kan jag få chansen att spela tillsammans med min bror (Jakub Peslar) i division 3 eller 4. Dessutom lämnar jag för att kunna gå på universitetet, säger Peslarova till hockeysverige.se.
– Laget kommer absolut sakna mig! Jag hade en väldigt bra tid i SDE och lärde känna många nya vänner. Vi blev tippade inför säsongen som en outsider i ligan och slog bland annat Linköping.
– Jag har lärt mig väldigt mycket under mina säsonger i ligan. Allt går snabbare i SDHL, men egentligen är allt bättre där. Jag skulle definitivt vilja komma tillbaka till Sverige och spela så snart som möjligt, avslutar Klara Peslarova.

Tjeckiskan har spelat fyra VM-turneringar redan trots att hon bara är 20 år. Vid Junior-VM 2014 utsågs hon dessutom till turneringens bästa målvakt.