• Publicerat 19 juni, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Nicolai Meyer.Foto: Bildbyrån/Pär Olert

Han vann poängligan i danska ligan för ett drygt år sedan. Efter att ha representerat både Västervik och Tingsryd i Hockeyallsvenskan den gångna säsongen står det nu klart att Nicolai Meyer blir kvar i Småland.

Ny klubbadress för 23-åringen från Fredrikshamn blir allsvenska nykomlingen Troja-Ljungby.
– En spännande spelare som jag tror kommer att passa in på ett väldigt bra sätt hos oss i en bra roll, säger tränaren Pelle Svensson i ett pressmeddelande.
– Jag har ju sett honom spela en hel del de senaste säsongerna och utöver det fått väldigt bra vibbar i samtal med honom och fina referenser. En offensivt spelskicklig spelare som kan bryta mönster och göra det lilla extra. Jag tror inte att vi fått se det bästa av honom i Allsvenskan ännu, och det ska bli kul att jobba ihop med honom

VM-DEBUTERADE FÖRRA MÅNADEN

Meyer svarade för fem mål och 28 poäng på 43 matcher med Västervik och Tingsryd. Han bytte klubb mitt under säsongen efter att inte ha fått det att stämma hos nykomlingen Västervik.

Efter den allsvenska säsongen VM-debuterade han för Danmark i Tyskland i maj, men fick sparsamt med speltid av coachen Janne Karlsson under turneringen.

Nicolai Meyer gjorde 73 poäng (30+43) på 45 matcher när han vann poängligan i Odense Bulldogs säsongen 2015/16. Då bildade han radarpar med Olle Liss som också återfanns i Västervik förra säsongen, men som kommer att spela i Malmöklubben Pantern till hösten.