Tomáš ZáborskýFoto: Bildbyrån

Meningen var att Tomáš Záborský skulle bli Brynäs stora målskytt den senaste säsongen. Så blev det aldrig. En axelskada begränsade honom till bara tolv SHL-matcher under säsongen innan han högst oväntat lyckades kriga sig tillbaka i spel till slutspelet, där han sköt fyra mål och två assist på elva matcher.

Men någon fortsättning i Brynäs blev det aldrig. Något som stod definitivt i början av maj.
Nu har slovaken hittat en ny klubbadress. Han återvänder till Finland, där han tidigare spelat med Ässät och HIFK. Nu ska han spela för Tappara, som blivit mästare i Finland de två senaste säsongerna och varit i final fem år i rad.

Záborský är menad att ersätta Henrik Haapala, ligans poängkung som nyligen skrev NHL-kontrakt med Florida.
– Efter att Henrik Haapala skrev NHL-kontrakt behövde vi förstärka offensiven. Vi får in en bra och månsidig spelare som känner till ligan och har visat att han kan lyckas utmärkt här, säger Tapparas VD Mikko Leinonen i ett pressmeddelande.

Záborský har svarat för 213 poäng (109 mål) på 257 matcher i finska ligan och vann skytteligan säsongen 11/12 på 35 mål.