• Publicerat 19 juni, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Per-Åge Skröder.Foto: Bildbyrån/Pär Olert

Spelarkarriären är över, men kärleken till sporten finns kvar. Nu inleder Per-Åge Skröder en ny karriär – som instruktör inom Ö-vik Hockey.
– En härligt inspirerande utmaning, säger Skröder i ett pressmeddelande.

Med 513 poäng på 856 matcher är Per-Åge Skröder den poängrikaste utländska spelaren i SHL:s historia. För några veckor sedan kom beskedet att 38-åringen spelat färdigt och att han i stället skulle satsa på att bli tränare. Nu har han fått sitt första uppdrag.

I ett pressmeddelande som Örnsköldsviks Allehanda hänvisar till skriver Ö-vik Hockey att man har plockat in Skröder som instruktör i föreningen.
– Ishockeyspecialiseringen som ÖHF startat upp sedan några år tillbaka är viktig för hockeyn i staden. Kan man få fler att fortsätta längre upp i åldern ökar chanserna för att få fram ännu fler spelare i senioråldern. Att jag nu får möjligheten att vara med och påverka detta ser jag som en härligt inspirerande utmaning, säger han i pressmeddelandet enligt ÖA.

Skröder kommer under nästa säsong att arbeta med spelare i gymnasieåldern, födda mellan 1999 och 2001.

Norrmannen, som flyttade till Sverige som 20-åring 1998, valde att avsluta den aktiva spelarkarriären efter närmare elva säsonger i Modo. Under sin avslutande säsong som akriv spelade han även elva matcher i Hockeyettan för just Ö-vik Hockey. Där svarade han för åtta mål och 15 poäng på elva matcher.