Filip Ahl.Foto: Getty Images/Bruce Bennett

I vintras var Filip Ahl JVM-spelare för Juniorkronorna och sköt två assist på sina sju matcher i turneringen.
Idag blev det klart att han spelar SHL-hockey för Örebro kommande säsong.

– Filip är en ung och lovande spelare med höga ambitioner. Han kommer hit för att ta nästa steg och jag är övertygad om att han har alla möjligheter till det hos oss, säger Örebros sportchef Niklas Johansson i ett pressmeddelande.

20-åringen hade svårt att ta plats i HV71 senast han spelade i Sverige och valde att spela sin sista juniorsäsong i kanadensiska juniorligan WHL. Där sköt han 28 mål och 20 assist på 54 matcher för Regina under säsongen och hade dessutom ett starkt slutspel med 18 poäng på 20 matcher när Regina tog sig till final, där man förlorade mot Windsor med 2-4 i matcher.