• Publicerat 11 augusti, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Alex Friesen.Foto: Mark Spowart / Alamy

Alex Friesen har värvats till Leksand för att bli en ledande spelare. Och ledde var precis vad han gjorde i säsongen första träningsmatch. Med två mål och en assist förde han masarna till en 4–1-seger i premiären mot Färjestad i Strömstad.

26-årige Alex Friesen hade inga imponerande siffror i AHL förra säsongen. Men han var heller inte i Chicago Wolves, St. Louis Blues farmarlag, på ett NHL-kontrakt, utan ett AHL-kontrakt. Det medförde att han fick finna sig i att stå tillbaka för NHL-klubbens alla talanger.

Till Leksand har han värvats för att bli en av härförarna och debuten bådade onekligen gott. 26-åringen sköt två av målen och hade en assist när Färjestad besegrades med 4–1 i Strömstad.

JUNIOREN AVSLUTADE MÅLSKYTTET

Efter en mållös första period dröjde det tills det återstod 23 sekunder av andra perioden innan det första målet föll. Ett mål som gjordes av just Friesen. Han hade sedan assist på David Åslins 2–0 och satte själv 3–1 innan junioren Emil Bemström stängde målkontot genom att sätta 4–1 i tom kasse.

Färjestad, som slog Frölunda med 5–4 i går, fick sitt tröstmål från Rasmus Asplund.

I morgon avslutas turneringen i Strömstad med match mellan Leksand och Frölunda.