Tomas Zaborsky.Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård

Det är inte bara i Sverige det spelas försäsongsmatcher. I helgen avgörs Tampere Cup och redan med en match kvar att spela är den avgjord. Tacka svenskbekantingarna Kristian Kuusela och Tomas Zaborsky för det.

Tappara, Ilves och IFK Helsingfors gör i helgen upp om segern i Tampere Cup som spelas i Tammerfors, Men redan idag avgjordes den när Tappara tog sin andra seger av två möjliga när de besegrade IFK Helsingfors, med ex-frölundaiten Patrik Carlsson i laget, med 4-1.

Stora matchvinnare blev Kristian Kuusela, som gjorde ett mål och två assists, samt Tomas Zaborsky som gjorde matchavgörande 3-1.
Kuusela spelade i Modo i slutet av säsongen 2006/2007 och var med sina åtta mål i slutspelet starkt bidragande till att klubben kunde vinna SM-guld det året.
Zaborsky värvades in till Brynäs inför förra säsongen som en tilltänkt målskytt efter 27 mål för just IFK Helsingfors säsongen innan. Dock hämmades han av en skada som höll honom borta större delen av säsongen, men lagom till slutspelet kom han tillbaka och gjorde fyra mål i slutspelet som slutade med SM-silver.

Tampere Cup avslutas imorgon med mötet Helsingfors-Ilves.