Markus Åkerblom och hans Tingsryd blev vinnare idag.Foto: Bildbyrån/Johan Löf

Idag spelades sista matchen av försäsongsturneringen Strömstad Hockey Classic. Frölunda besegrade Leksand med 3-2 – men det var dalalaget som kunde ta hem turneringssegern på bättre målskillnad.

Leksand vann sin första match i turneringen Strömstad Hockey Classic igår mot Färjestad med 4-1. Det skulle visa sig räcka till turneringsseger då Frölunda, som i sin första match förlorade mot Färjestad med 4-5, bara kunde vinna med uddamålet idag.

Frölundas Simon Hjalmarsson gav sitt lag ledningen redan efter 1:01 när han placerade in ett distinkt skott bakom Leksands målvakt Jonas Arntzen. Resten av perioden blev mållös och Leksandstränaren Markus Åkerblom, som lämnat en hel del folk hemma, passade på att berömma sitt unga försvar i pausen.
— Jag tycker de klarar sig jättebra, sa han till C More.
— Jättekul att se dem därute och kämpa och fajtas. Precis så man vill ha det.

FRÖLUNDA ÖKADE PÅ

Max Friberg ökade på till 2-0 i den andra perioden innan Martin Karlsson kunde reducera i spel fem mot tre. Frölunda skulle dock gå till pausvila med en tvåmålsledning då Ponthus Westerholm krediterades för ett mål där pucken, efter det att han avlossat skottet, studsade i kortsargen, vidare på Arnzens ben innan den hamnade i mål.
Leksand reducerade sen i den tredje perioden genom Mattias Nilsson.

Frölunda satte i slutet rejäl press, men efter att Christoffer Ehn satt upp klubban i Jesper Ollas ansikte och drog på sig en utvisning på 2+2, avtog den pressen. Istället skapade Leksand en del vassa chanser i sina fyra minuter i numerärt överläge. Bland annat genom William Wikman.

Resultatet stod sig matchen ut och trots förlusten var det en nöjd Markus Åkerblom som intervjuades av C more efter matchen som innebar att Leksand tog hem turneringssegern.
— Det var ju festligt det här. Kul att man kan vinna fast man förlorar. Vi visar otroligt starka hjärtan och gör saker tillsammans.