Andrew GordonFoto: Bildbyrån/Peter Holgersson

I förra veckan deltog Kanadas OS-lag i Sochi Hockey Open där man slutade trea. Med i truppen då fanns fyra SHL-spelare. Till nästa turnering i St.Petersburg minskas den summan ner till tre då det blir växlingar i truppen.

Brynäs Kevin Clark och Daniel Paille, Skellefteås Bud Holloway, samt Frölundas  Jonathan Sigalet fanns alla med i den trupp som tog brons i Sochi Hockey Open. I veckan är det nu dags för en ny utmaning för Kanada när de åker till St.Petersburg för att spela Nikolai Puchkov-turneringen. De möter Jokerit och SKA Neva i gruppspelet och gör det med tre SHL-spelare i truppen denna gång.

Huvudtränaren Willie Desjardins har nämligen plockat ut Linköpings Derek Roy och Andrew Gordon, samt Rögles Craig Schira till turneringen.
Men det finns andra SHL-bekantingar i truppen. Jacob Micflikier och Mat Robinson har under de senaste säsongerna spelat för Linköping respektive Timrå.