Sebastian OwuyaFoto: Bildbyrån

Det blev rejält grinigt i försäsongsmatchen mellan Sheffield och Södertälje igår. I centrum fanns Sebastian Owuya, som bland annat blev måltavla för en dödsgest från den tidigare AHL-busen Zack Fitzgerald.
–  Lite löjligt att göra så på försäsongen, säger Owuya.

Märkliga scener utspelade sig under gårdagens träningsmatch mellan Sheffield Steelers och Södertälje SK. Framför allt var Södertäljes nyförvärv från Sundsvall, Sebastian Owuya, rejält i hetluften.

Det är LT som rapporterar att Sheffields Mathieu Roy kastade handskarna och ville slåss med Owuya, som var redo att släppa handskarna även han. I samma moment han skulle ge sig in i fajten blev han dock påhoppad av en annan spelare.
– Jag tänkte, ja då får jag väl slåss då. Men då hoppade nån på mig bakifrån så jag kunde inte göra nåt. Det var lite konstigt att jag fick fem minuter för det, säger SSK-spelaren.

Men det märkligaste inträffade senare. Den tidigare AHL-busen Zack Fitzgerald, med drygt 1700 utvisningsminuter på 447 matcher i farmarligan, åkte förbi Södertäljes utvisningsbås och drog handen över sin hals med blicken på Owuya. Ett tecken som, om man vill dra det till sin spets, kan tolkas som ett mordhot.
– Jag trodde väl att det skulle smälla sen, och tänkte att det bara var att vara redo om det skulle hända, säger Owuya, som tycker att gesten var fjantig.
– Lite löjligt att göra så på försäsongen. Okej, han kanske blev less men då får han väl ta det med mig i stället för att göra gester. Lite fjantigt var det, tycker Owuya.

Idag möts lagen igen. Sebastian Owuya är redo för fajt.
– Absolut, jag backar inte.

Sheffield vann gårdagens match med 4-2.