• Publicerat 15 augusti, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
RULLADES UT PÅ BÅR. Kevin Fiala är på is efter vårens otäcka skada.Foto: All Over Press

Han förväntades bli borta i mer än ett halvår. Men bara tre och en halv månad efter benbrottet i Stanley Cup-slutspelet tränade Kevin Fiala med HV71 på is under tisdagen.
– Jag kommer inte att missa början av säsongen som alla trodde, säger schweizaren till Jönköpings-Posten.

Kevin Fiala missade festen. Medan hans lagkamrater gjorde upp med Pittsburgh Penguins om Stanley Cup satt han på läktaren med sina kryckor som närmaste sällskap. Ett otäckt benbrott efter en tung tackling från St. Louis Blues back Robert Bortuzzo i den andra rundan av slutspelet.

Det konstaterades snabbt att 21-åringen brutit vänster lårben och tvingades till operation. Slutspelet var över för hans del och prognosen talade om att han skulle komma att missa inledningen på den kommande säsongen.

Men det var då. På tisdagen fanns Fiala på isen i Kinnarps Arena i full mundering under HV71:s träning. Hans läkkött har visat sig vara mycket bättre än någon kunnat ana.
— De sa att det har gått jättemycket snabbare än normalt. Först trodde de att jag skulle kunna börja träna efter sex–åtta månader, sedan hette det fyra–sex månader. Nu har det gått tre och en halv månad och jag kör för fullt. Jag kommer inte att missa början av säsongen som alla trodde, berättar han för Jönköpings-Posten.

REHAB- OCH UPPBYGGNADSTRÄNING I GÖTEBORG

Att han fick lov att träna med HV71 är han mycket tacksam över.
— Min flickvän är från Jönköping så jag tänkte att jag kunde följa med henne hit den här veckan, säger han till JP.
— Men det var verkligen inget som jag tog för givet, att jag skulle kunna komma till HV och vara med. Jag ringde till Johan Hult (sportchefen) och Johan Lindbom (huvudtränaren) och frågade och de är jättesnälla som låter mig vara med. Jag är jättetacksam och jag älskar ju HV så det är en härlig känsla att vara här.

Under sommaren har Kevin Fiala skött en hel del av sin rehab- och uppbyggnadsträning tillsammans med sin personlige tränare Andreas Larsson i Göteborg. Det är en träning som alltså gör att han nu ser ut att kunna förstärka Nashville Predators redan från säsongsstarten – mot alla odds.