• Publicerat 16 augusti, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Josh Hennessy.Foto: Bildbyrån/Jonas Ljungdahl

Josh Hennessy spelade 123 matcher med Växjö i SHL innan han fick lämna klubben efter förra säsongen. Nu tar han en tryout med AHL-klubben Providence Bruins i hopp om att en ny klubbadress.

Han kom till Växjö i december 2014 och var en av nyckelspelarna när klubben bärgade sitt första SM-guld 2015. Totalt kom Josh Hennessy att göra 123 SHL-matcher för klubben, men förra säsongen blev det ingen fortsättning i Småland eller Sverige för 32-åringen.

Hennessy har gått klubblös hela sommaren, men ska nu ha klart med en tryout. Enligt Mark Divver på The Providence Journal ska han försöka slå sig in i Boston Bruins farmarlag Providence Bruins på Rhode Island, en klubb han representerade 2011/12.

Josh Hennessy har under sin karriär hunnit göra 438 AHL-matcher samt 23 i NHL med Ottawa Senators och Boston Bruins. Han tillbringade delar av tre säsonger i KHL och har även hunnit med två nedslag i schweiziska NLA.