• Publicerat 16 augusti, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Oscar Sundh..Foto: Bildbyrån

Oscar Sundh har legat sjuk i hjärnhinneinflammation under sommaren. Men nu kommer positivt besked. HV71-forwarden har återhämtat sig snabbt.
— Om det hade varit seriematch hade han kunnat spela i morgon, säger tränaren Stefan ”Lillis” Lundh till Jönköpings-Posten.

Det har varit en tuff sommar efter SM-guldet för Oscar Sundh. Förra månaden låg han däckad i hjärnhinneinflammation och var så långt från spel man kan komma. Men nu är 30-åringen tillbaka på is och tränar på för fullt med HV71 igen. Och faktiskt helt friskförklarad.

Enligt HV:s assisterande tränare Stephan ”Lillis” Lundh skulle Sundh kunna spela om SHL hade dragit i gång nu. Men HV tar det säkra före det osäkra och låter forwarden bygga upp kondition och styrka ytterligare innan han gör comeback. Han kommer därför inte att finnas med när det spelas träningsmatch mot Frölunda i Kungsbacka i morgon, skriver Jönköpings-Posten.
— Det känns ändå helt okej. Inte riktigt som det brukar, lungor och ben är lite rostiga men efter omständigheterna helt okej, säger Sundh till JP.

”VI HAR EN BRA PLAN”

När han gör comeback är oklart, men till SHL-starten kommer han garanterat att finnas med på isen.
— Vi har fått ändra mitt träningsupplägg lite grand. Jag kör till exempel lättare vikter med fler repetitioner nu när övriga i laget har gått på de tyngre. Jag får god hjälp av Johan Sandstedt (HV:s fystränare) och vi har en bra plan men det kommer att vara en process som kommer att pågå ända fram till seriestarten, eller egentligen kanske ända fram till jul men till seriestarten den 16 september ska jag vara redo i alla fall, säger Sundh till JP.

Utöver Sundh kommer HV71 även att sakna Martin Thörnberg och Linus Söderström mot Frölunda. Dessutom är det frågetecken för David Ullström.