• Publicerat 16 augusti, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Lias Andersson under NHL-draften i somras.Foto: David Banks-USA TODAY Sports

Lias Andersson missar möjligheten att ställas mot sina gamla lagkamrater i morgon. När Frölunda ställs mot HV71 i Kungsbacka följer han matchen från sidan.
– Jag får inte spela för Rangers, säger han till jmini.se.

Lias Andersson fick det perfekta avslutet i Jönköping. Efter tre säsonger i HV71:s verksamhet lämnade han i våras klubben som svensk mästare. Ny klubbadress blev Frölunda, där pappa Niklas, farbror Mikael och farfar Ronny alla är legendarer.

Men det är fortfarande oklart hur mycket 18-åringen kommer att spela med Frölunda i vinter. Efter att ha draftats av New York Rangers i slutet av juni och sedan skrivit kontrakt med klubben kommer han att delta på klubbens träningsläger i höst. Detta med förhoppningen att slå sig in i NHL på en gång.

”VISST HADE DET VARIT JÄKLIGT ROLIGT ATT MÖTA HV”

Just nu tränar Andersson med Frölunda, men när man i morgon möter hans tidigare lagkamrater i HV71 i en träningsmatch i Kungsbacka finns hans inte på isen.
– Jag får inte spela för Rangers. De vill att jag ska vara fräsch fram till dess att jag åker över till campen den 5 september, säger Lias Andersson till jmini.se.
– Visst hade det varit jäkligt roligt att möta HV, men nu är det så här.

Det blir många som med spänning följer Lias Anderssons öde i Nordamerika. Under Juniorkronornas turnering i USA i månadsskiftet var centern svensk kapten och fick en hel del beröm för sina insatser. Han förväntas spela en nyckelroll under JVM efter jul, men tar han en plats i NHL minskar möjligheterna att delta radikalt.