Oliwer Fjellström.
Nyheter

Ny förlust för Juniorkronorna – tappade 2–0-ledning mot Tjeckien

Ny dag – ny förlust. Juniorkronorna förlorade med 2–4 i kvällens möte med Tjeckien i finska Vierumäki. Detta sedan man tappade en 2–0-ledning från den första perioden.

Mot Ryssland i går släppte Juniorkronorna in två mål under den första halvminuten och fick kämpa i motvind hela matchen. Då lyckades man jobba fram en förlängning som man sedan förlorade.

I kvällens match mot Tjeckien öppnade man målmässigt starkt och gick fram till 2–0 i första perioden. Detta sedan Oliwer Fjellström, Frölunda, och Adam Thilander, North Bay Battalion (OHL), prickat in varsitt mål. Men roligare än så blev det inte.

TOPPAT TJECKISKT LAG

Trots svensk favör i skottstatistiken (34–28) blev det förlust med 2–4. Petr Kodytek blev stor tjeckisk hjälte då han först sköt 2–2 och sedan matchvinnande 3–2 i numerärt underläge i den tredje perioden.

Till skillnad från Sverige kommer Tjeckien till spel med ett toppat U20-landslag i turneringen i Finland. Bland annat fanns Martin Necas, Carolinas förstaval i sommarens draft, och superlöftet Filip Zadina, som tippas gå högt i draften i sommar, med i laget.

Juniorkronorna avrundar turneringen med att ställas mot Finland i morgondagens avslutande match.

Tjeckien-Sverige 4-2 (1-2, 1-0, 2-0)

Period ett: 00.48 utv 2 min August Nilsson, holding, 06.36 utv 2 min David Kvasnicka, holding, 07.09 utv 2 min Adam Thilander, holding, 11.32 0-1 Oliwer Fjellström utan assist, 14.49 utv 2+2 min Filip Zadina, high-sticking+high-sticking, 16.05 utv 2 min Krystof Hrabik, cross-checking, 16.48 0-2 Adam Thilander assist Oskar Stål Lyrenäs i power play spel fem mot tre, 19.53 1-2 Krystof Hrabik assist Ostap Safin och David Kvasnicka
Skott: 5-14.
Period två: 01.05 utv 2 min Jakub Sirota, delaying the game, 04.37 utv 2 min lagstraff Tjeckien (satts av Ondrej Najman) för många spelare på banan, 06.39 utv 2 min Emil Westerlund, tripping, 07.13 utv 2 min Ludwig Wistén, tripping, 10.39 2-2 Petr Kodytek utan assist
Skott: 9-13.
Period tre: 06.25 utv 2 min Albert Michnac, high-sticking, 07.49 3-2 Petr Kodytek utan assist i box play spel fyra mot fem, 09.30 utv 2 min Lukas Enqvist, slashing, 11.02 utv 2 min Simon Krekula, interference, 11.16 utv 2 min Jacob Cederholm, slashing, 11.54 4-2 Martin Necas assist Lukas Doudera och Martin Kaut i power play spel fem mot tre, 15.56 utv 2 min Emil Bemström, roughing, 18.57 utv 2 min Krystof Hrabik, tripping
Skott: 14-7. Totalt: 28-34.
Utvisningar: Tjeckien 8×2 min. Sverige 8×2 min.
Domare: Lassi Heikkinen, Finland, Mikko Kaukokari, Finland