Jubel efter Alexander Ytterells 1-0.

Backvärvningen frälste mästarna

Mästarna HV71 är tillbaka på vinnarspåret igen och tog sin första seger sedan SM-final sju för fyra månader sedan. Även om det satt långt inne besegrade man till sist danska Esbjerg med 3-0.

HV71 har haft svårt med målproduktionen under försäsongsupptakten men idag fick man något bättre utdelning. Efter 1-8 mot Frölunda och en närmast chockartad 1-4 förlust mot Adler Mannheim på hemmaplan lyckades man idag vinna mot danska Esbjerg Energy, även om det satt ganska långt inne.

Trots en ganska stor dominans rent spelmässigt hade svenska mästarna nämligen problem med målproduktionen även idag. Det dröjde drygt 13 minuter av den andra perioden innan nyförvärvet Alexander Ytterell bombade in 1-0 till hemmalaget.
– Jag har tränat mycket på skottet. ”Rightare” har ofta en fördel när man skjuter pucken. Jag har sått och nött mycket skott, säger målskytten till Viasat.

Ytterell var dock inte färdig där utan utökade också ledningen till 2-0 i den tredje perioden. Hans andra mål för kvällen och för sin nya klubb.
– Vi har haft några matcher där vi inte gjort så många mål så det var skönt att få in den. Vi har haft lägen men inte fått in pucken, säger backen.

HV71 vann till sist med 3-0 sedan Erik Andersson avslutat målskyttet. Därmed tog man tre mycket nödvändiga poäng i CHL-gruppen.