Linus Ölund från en tidigare match.

Ettan kom, tvåan kom – åttan kom så småningom

Brynäs hade, precis som väntat, inga som helst problem med polska Comarch Cracovia. Trots att spelet stundtals såg allt annat än bra ut vann SM-finalisten med hela 8-0.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Brynäs hade stora problem med det finska topplaget HIFK i fredags men slet sig till en sen kvittering och vann sedermera på straffar. Idag hade man en betydligt behagligare dag på jobbet när polska Comarch Cracovia kom på besök till Gavlerinken.

Redan efter drygt två minuter spel pricksköt Jonathan Granström in ledningsmålet för Roger Melins mannar och det var bara början på ett ordentligt målkalas. Innan den första perioden var slut slog Aaron Palushaj till på nytt och står nu på fyra mål på tre matcher i Brynäströjan.

I den andra perioden var det faktiskt de polska gästerna som hade flest heta målchanser till en början, men Felix Sandström stod stabilt i kassen. I stället för 2-1 fick vi därför se 3-0 från Linus Ölund. Lucas Carlsson bombade sedan in 4-0 från nära håll innan Ölund på nytt höll sig framme och tråcklade in 5-0-pucken som avslutning på den andra perioden.

I slutakten presenterade sig sedan Louie Caporusso för hemmapubliken när han avslutade ett mönsteranfall och satte sitt första mål för Brynäs. Det följdes upp av ett mål från förra säsongens succéman Jesper Jensen, innan Caporusso på nytt slog till och sköt 8-0 bakom stackars Rafal Radziszewski i gästernas kasse.

Det målet blev matchens sista. Brynäs CHL-spel går nu vidare med bortamatcher nästa helg. Då väntar returmöten mot den här veckans motståndare.