170818, Ishockey, trŠningsmatch, TPS bo – VŠxjš Lakers: Joel Persson #94, VŠxjš Lakers during ice hockey TPS cup match between TPS and VŠxjš Lakers 18. August 2017 in Turku, Finland. (Newspix24/Kalle Parkkinen) © BildbyrŒn – COP 211 – SWEDEN ONLY …
Växjö Lakers HC

Spelade i Hockeyettan ifjol – idag blev han målskytt i CHL

Ifjol tillhörde han Kristianstad i Hockeyettan och många har undrat hur backen skulle ta klivet upp till SHL och Växjö. Joel Persson är på väg att tysta tvivlarna. Han har lovordats för sitt spel på försäsongen och idag blev han målskytt i CHL.

Växjös motståndare Davos tog ledningen i powerplay innan fem minuter passerat när Magnus Nygren pangade in 0-1 för bortalaget. Men Växjö skulle komma tillbaka snabbt. Bara några minuter senare gjorde Adam Brodecki mål och mot slutet av den första perioden nätade Nils Carnbäck i powerplay.

FÖRSTA CHL-MÅLET

När halva matchen passerat kunde Davos kvittera genom SHL-bekantingen Broc Little. Magnus Nygren låg bakom det målet. Men 22 sekunder före det att periodvisslan ljöd gjorde backen Joel Persson, ifjol i Kristianstad i Hockeyettan, sitt första mål i CHL-sammanhang när han hittade rätt i powerplay.
Joel Persson fick i kvällens match förtroendet i andra backpar tillsammans med Daniel Rahimi.

I början av den tredje perioden gjorde Martin Lundberg 4-2. Det hjälpte inte att Davos reducerade i mitten av perioden. Bara någon minut senare satte Janne Pesonen dit slutresultatet 5-3.