Jonas Röndbjerg
Växjö Lakers HC

Växjö kollapsade – då klev danske junioren fram

Växjö gick mot en planenlig och ganska enkel seger mot Liberec – när allt föll samman. Man tappade 3-0 till 3-3 och såg ut att gå miste om en trepoängare. Då klev danske junioren Jonas Röndbjerg fram.

Det är inte speciellt enkelt att analysera dagens match i CHL mellan Växjö och tjeckiska Liberec. Växjö malde under matchens första halva på i sedvanlig stil och gick fram till en 3-0-ledning efter mål av Pontus Netterberg, Elias Pettersson och Martin Lundberg. Då vände matchen totalt.

På drygt sju minuter, under slutet av andra perioden och början av den tredje, sköt Liberec tre raka mål och tog sig ikapp i matchen. 3-3-målet var dessutom en rejäl bjudning från stjärnmålvakten Viktor Fasth, som sköt pucken rakt på en egen back och in i målet. Ett signifikativt mål för hur matchen såg ut då.

Sam Hallams manskap skulle visserligen ha ett bra läge även om man bara fick med sig en eller två poäng från matchen, men nog hade det svidit att tappa en så till synes given trepoängare. Nu blev det tre poäng ändå, sedan dansken Jonas Röndbjerg klivit fram. Den Vegas-draftade 18-åringen satte oerhört snyggt 4-3 med knappt sex minuter kvar att spela. Han följde dessutom upp det genom att göra 5-3 i tom bur, ett mål som definitivt säkrade Växjös seger.
– Det känns skönt. Det var skönt att få göra sitt första mål i CHL, säger talangen till SVT.

Det blev till sist 6-3 sedan Robert Rosén fyllt på med en kasse.

Växjö har nu tagit elva av tolv möjliga poäng efter dubbelmöten med Liberec och Davos. Man är klara för åttondelsfinal trots att man ännu inte mött slagpåsen Cardiff Devils ännu. Det är det brittiska laget man har kvar att möta vid två tillfällen i oktober månad.