• Publicerat 6 september, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Lars Haugen.Foto: Bildbyrån/Anders Bjurö

Lars Haugen har OS i Pyeongchang för ögonen. På resan dit vill Färjestads norska målvakt bidra till en bättre vardag för cancersjuka barn. Därför ska han auktionera ut den mask han använder under vinterspelen. 
–  Det är en idé som jag vill förverkliga, säger han till NWT.

OS i Pyeongchang i Sydkorea är bara ett par månader bort. En av spelarna som förväntas finnas på isen under turneringen är Färjestads norska målvakt Lars Haugen. 30-åringen från Oslo gjorde fyra OS-matcher i Sotji för snart fyra år sedan och kan räkna med nytt förtroende nu.

Men OS blir mer än bara ett sportsligt äventyr för Haugen. I samband med turneringen kommer han att bära en speciell målvaktsmask som han efteråt ska auktionera ut – för att samla in pengar till cancersjuka barn.

”KUL ATT KUNNA HJÄLPA TILL GENOM DET JAG GÖR”

– Kanadensaren Braden Holtby har gjort något liknande. Under sommaren har jag tänkt att jag också vill hjälpa till, säger Haugen till NWT.
– Förhoppningsvis får vi in mycket pengar. Det är kul att kunna hjälpa till genom det jag gör.

Lars Haugen ska skänka pengarna från auktionen till norska välgörenhetsorganisationen Hockey mot kreft, som driver en verksamhet till för att hjälpa sjuka barn och deras anhöriga.

Hur masken kommer att se ut är inte riktigt fastställt, men Haugen säger till NWT att den kommer att gå i de norska färgerna ”så att den matchar tröjan”.