Oscar Alsenfelt Oscar Alsenfelt Foto: Bildbyrån

Oscar Alsenfelt har knappt ens påbörjat sitt nya ettårskontrakt med Malmö. Idag förlängde han det med ytterligare två år innan säsongen ens startat.
– Självklart är vi väldigt glada över att få ha kvar honom i laget under de kommande säsongerna, säger Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård

Oscar Alsenfelt studsade tillbaka rejält under fjolårets säsong och var SHL:s främsta målvakt under säsongen och en stor anledning till Malmös överraskande framgångar.
Efter säsongen skrev han ett nytt ettårskontrakt med klubben, men redan nu innan SHL startar är klubben och Alsenfelt överens om en förlängning av det kontraktet.
– Oscar var SHL:s bästa målvakt i fjol och han är en av Sveriges bästa på sin position. Självklart är vi väldigt glada över att få ha kvar honom i laget under de kommande säsongerna, säger Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård i ett pressmeddelande.

30-åringen blir därmed klubben trogen fram till 2020.
Under förra säsongen hade Alselfelt en räddningsprocent på 94,5 och släppte in 1,62 mål per match, efter att han missat större delen av säsongen innan på grund av skada och dessförinnan haft en tung säsong i Leksand efter genombrottssäsongen med samma klubb 14/15.
– Jag är väldigt glad. Det här är det enda ställe som jag vill vara på och jag såg ingen anledning, att inte skriva ett långtidskontrakt, när jag fick frågan av Sylvegård. Jag trivs väldigt bra här, med mina lagkamrater, tränarna, organisationen och det som vi står för här i Malmö Redhawks. Jag vill vara med och fullfölja det som vi tillsammans har påbörjat, säger Oscar Alsenfelt själv.