Petter och Einar Petter och EinarFoto: Petter och Einar

Petter och Einar Emanuelsson är i Luleå för att stanna. Idag skrev de på var sina nya treårskontrakt med klubben och blir kvar fram till 2021.
– Både jag och brorsan trivs väldigt bra i både Luleå och Norrbotten, så det är extra kul att vi bägge blir kvar, säger Petter Emanuelsson.

Bröderna Petter och Einar Emanuelsson blir kvar i Luleå för lång tid framöver. Duon hade ett år kvar på sina kontrakt, men förlängde idag med ytterligare tre år och blir kvar i klubben till minst 2021.
– Vi är väldigt glada och nöjda över att vi kommit överens med både Petter och Einar om en fortsättning i Luleå Hockey. Det är två norrbottningar som har ett otroligt driv till att hela tiden utvecklas som hockeyspelare. De kommer vara med och bilda stommen i framtidens Luleå Hockey, säger sportchefen Stefan ”Skuggan” Nilsson i ett pressmeddelande.

26-årige Petter Emanuelsson, den mer rutinerade av de två, kom till Luleå inför förra säsongen. Han sköt 15 mål och fem assist på 41 matcher och har sedan tidigare två SM-guld med Skellefteå.

Sex år yngre Einar har spelat juniorhockey i Luleå och kom in i A-laget ifjol efter en skadedrabbad säsong för juniorlaget säsongen innan. Han spelade 34 matcher och tog för sig bra i SHL och sköt fyra mål och tre assist.
– Både jag och brorsan trivs väldigt bra i både Luleå och Norrbotten, så det är extra kul att vi bägge blir kvar. Det känns jättebra att SHL-premiären är nära, för vi har jobbat hårt tillsammans i laget för att vara bra förberedda när allt sätter igång på lördag, säger Petter Emanuelsson.