Fotot är ett montage.Foto: Bildbyrån och Pixabay

Att supporta ett idrottslag kan vara smärtsamt – både för själ och plånbok – nu har en studie plockats fram som visar vilken av SHL-klubbarna det är dyrast att heja fram.

Det är sparportalen Cuponation som har gjort en undersökning kring kostnaden för att vara en supporter till SHL-lagen under säsongen 2017/2018. Detta har gjorts genom att jämföra kostnaden för säsongskortet på ståplats under grundserien, samt för en matchtröja och halsduk för respektive klubb. De ordinarie priserna utan medlems- och supporterrabatter har undersökts.

REGERANDE SERIESEGRAREN DYRAST – NYKOMLINGEN BILLIGAST

Undersökningen visar bland annat att Växjö och Brynäs har det dyraste säsongskortet för ståplats. Där får fansen lägga ut 3200 kronor. Växjö är även dyrast totalt med en kostnad på 4050 kronor för säsongskort, matchtröja och halsduk.
Malmö har det billigaste säsongskortet under grundserien med ett pris på 1650 kronor och totalt sett är det mest humant för plånboken att supporta nykomlingen Mora: Dalaklubbens fans behöver endast lägga ut 2698 kronor för säsongskort, matchtröja och halsduk.

För att ta del av hela undersökningen som Cuponation gjort med tillhörande grafik klickar ni här.