170916 Malmš Redhawks Daniel Zaar jublar efter han gjort 2-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Malmš Redhawks och Ršgle den 16 september 2017 i Malmš. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRN / kod LT / 35369 …

Zaar sänkte gamla klubben: ”Det kändes rätt med Malmö och då tog jag det”

Han fick sin juniorfostran i Rögle och det var en del sura miner när han istället valde Malmö efter hemflytten från Nordamerika. Idag sänkte Daniel Zaar sitt gamla lag i skånederbyt som Malmö vann med 5-0.

Rögle saknade del folk. Bland annat nye målvakten Ville Kolppanen. Istället fick Emil Kruse, ny från Karlskoga ställa sig mellan stolparna och han gjorde det riktigt bra för sitt Rögle. Men på Malmös 1-0 var han chanslös. Backen Stefan Warg sköt ett skott som Andy Miele styrde in i slutet av den första perioden. Målet granskades på grund av misstänkt hög klubba på Miele, men godkändes till slut.
— Känns som det är välförtjänt. Det var bara en tidsfråga, sa Malmös Nils Andersson till C More i pausen.

Malmö inledde annars lite trevande, men sen var det tydlig dominans från Malmö, men Rögle hade farliga spelvändningar, bland annat hade Edwin Hedberg ett skott i ribban.
— Lite premiärnerver, konstaterade Andersson om inledningen.

BRITHÈN BESVIKEN

I den andra perioden gjorde Malmö ytterligare ett sent mål när Daniel Zaar kom på kanten och snyggt sprätte upp pucken bakom Kruse.
— Jag fick en bra träff. Jag tänkte först bryta in, men jag såg en lucka, berättade han om sitt mål.
Missnöjet var stort bland Röglefansen när Zaar tidigare i somras valde Malmö framför moderklubben och värsta rivalen. Det skreks också en del från läktarhåll med adress till honom.
— Det kändes rätt med Malmö och då tog jag det, sa Zaar.

Ted Brithén vände i somras hem till Rögle efter fyra år i HV71. Den nye lagkaptenen var rejält besviken efter två perioder.
— Det är inte den hockeyn vi vill spela. Vi håller på med massa andra saker som vi inte tränat på, berättade Brihén och fortsatte med att förklara lite av det han var missnöjd med innan han avslutade:
— Resten tar jag med laget därinne.

Två sena mål i perioderna byttes mot ett snabbt när Jens Olsson ökade på Malmös ledning till 3-0 efter tre minuter av den tredje perioden och Robin Alvarez kunde sedan göra 4-0 assisterad av Zaar. 5-0 blev slutresultatet och det gjordes av Carl-Johan Lerby.
Oscar Alsenfelt vaktade Malmös mål. Ifjol höll han nio nollor. I år inledde han med en ny nolla.

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL