ILSKNADE TILL. Robert Ohlsson utbrott var berättigat, menar Jonathan Davidsson.
SHL

”Det var förståeligt att Robban var förbannad”

ANNONS

Det var en insats som lämnade mycket att önska – och som fick tränaren Robert Ohlsson att tappa tålamodet. Efter premiärförlusten mot HV71 lovar Djurgårdens forward Jonathan Davidsson ett mer taggat lag i morgondagens hemmapremiär mot Malmö.
– Det var förståeligt att Robban var förbannad. Vi var också förbannade på oss själva efter matchen, säger Davidsson till hockeysverige.se.

Djurgården inledde årets SHL-säsong lite lojt när man åkte ned till Jönköping och förlorade mot HV71 med 4–2. Bland annat bjöds vi på ett oväntat utbrott från tränaren Robert Ohlsson under en timeout.

En av målskyttarna för Djurgården i den matchen var Jonathan Davidsson, 20. Men han är inte speciellt nöjd med sitt lags insats.
– Det var såklart väldigt tråkigt att vi förlorade premiären. HV71 är ett väldigt duktigt lag och vann SM-guld förra säsongen så vi visste att det skulle bli en tuff match, men vi ville verkligen ha med oss poäng därifrån. Samtidigt var det väldigt roligt att få spela igen och det var en väldigt fin inramning nere i Jönköping, säger Davidsson till hockeysverige.se samtidigt som han han har svårt att sätta fingret på varför det stundtals såg så lamt ut.
– Vi kom inte upp speciellt bra. Det kan ha varit förstamatchnerver eller någonting och att vi var på bortaplan. Det är så klart dåligt och vi ska komma ut bättre och våga spela ut med pucken. Det har vi verkligen jobbat på nu under veckan så det ska bli ändring på torsdag hemma mot Malmö.

Vi alla såg Robert Ohlssons ilska i timeouten, hur gick snacket kring er insats efter matchen?
– Det var inte så mycket snack efter inom laget. Klart att alla var besvikna över att vi förlorade och att vi inte kom upp så som vi ville.
– Det var förståeligt att Robban var förbannad. Vi var också förbannade på oss själva efter matchen. Nu är det ändå 51 matcher kvar av serien så vi måste släppa första matchen så snabbt som möjligt och blicka fram mot nästa match.

Hur upplevde du din premiär där du bland annat svarade för ett mål?
– Den var lite fram och tillbaka. Jag spelade inte så mycket i första perioden, men jag kände att jag ville prestera mycket bättre i premiären än att bara spela några få byten.
– Jag fick några chanser i andra perioden där jag körde på så hårt jag kunde. Vi hade ett anfall som vi fick utdelning på och efter det fick jag fortsätta spela och fortsatt förtroende. Det var lite för mycket upp och ner och jag hade velat hålla det lite mer konsekvent.

Det måste ändå vara viktigt för självförtroendet att hänga en kasse i första matchen för säsongen?
– Absolut. Det lättar lite på dom förväntningarna jag har på mig själv.


Foto: Ronnie Rönnkvist

PETADES FRÅN JVM – I SISTA STUND

Jonathan Davidsson gjorde en klart godkänd säsong i fjol. På 44 matcher som 19-åring svarade han för tre mål och totalt tolv poäng. Dessutom gjorde han tio matcher med Juniorkronorna, men när Tomas Montén tog ut sin trupp till Junior-VM fanns inte hans namn med.
– Det där är inget som jag tänker på längre. Jag har alltid haft som fokus att det jag gör i klubben är det viktigaste. Det var tråkigt då men jag släppte det väldigt fort efteråt.

Davidsson vet inte heller varför han inte fick följa med till JVM.
– Nej, det vet jag inte. Men det var många spelare som skulle in i truppen där några hade en liknande roll och som tränaren prioriterade före mig. Det får jag acceptera.

Har du jobbat annorlunda i sommar för att komma ännu bättre förberedd till årets säsong?
– Ja, tidigare år har jag jobbat mycket med styrka. Där har jag kommit rätt långt. Så i år har jag jobbat väldigt mycket med teknik, rörlighet, har varit ute och sprungit och försökt få upp min snabbhet ytterligare.
– Det har varit mycket start och stopp och mycket explosiva övningar på gymmet. Samtidigt har jag jobbat mycket på is med teknik, hur jag ska åka och så vidare.
– Jag och brorsan (Marcus Davidsson) jobbar alltid ihop. Det är utvecklande och vi tar lärdom av varandra. Vi driver varandra framåt helt enkelt. Det är otroligt skönt att ha honom med sig. Någon gång har jag kommit på mig att jag märkt att ”Mackan” har tagit väldigt stora kliv. Då går det rätt fort att snappa upp vad han gör, genom att prata med honom och så vidare. På så vis ser vi till att hela tiden utveckla varandra.

DRAFTADES I SOMRAS: ”DOM VERKAR GILLA DET JAG GÖR”

Jonathan Davidsson draftades av Columbus Blue Jackets i somras och har varit över på organisationens ”development camp”.
– Det var otroligt roligt. Det var mitt andra draftår och jag hade egentligen inga större förväntningar på draften, så att jag blev draftad kom som en liten överraskning.
– Men jag var väldigt redo när jag åkte över. Jag hade varit mycket på is innan och det var verkligen hur kul som helst. Jag har bara positiva tankar därifrån.

Vilka signaler om framtiden fick du av Columbus organisation?
– Dom verkar gilla det jag gör och bidrar med. Sedan har jag kontakt deras Europascout, Jarkko Ruutu, då han kommer hit från Finland, vilket är väldigt ofta. Vi pratar om smådetaljer och gör allt för att jag ska bli lite bättre.

Du har nyss inlett årets säsong, vilka förväntningar har du på den?
– Jag hoppas definitivt att vi som lag går väldigt långt. Väl i ett slutspel vet alla att allt kan hända. Drömmen är att ta ett guld här hemma i Stockholm. För min egen del siktar jag absolut på att i slutet av säsongen vara en av dom mest produktiva spelarna i laget.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL