• Publicerat 21 september, 2017
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Frölunda jublar efter ett av sina mål mot Karlskrona. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Frölunda har startat SHL-säsongen med två raka vinster. På torsdagskvällen visade laget klass när Karlskrona besegrades med klara 3-0.

Det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen när Frölunda och Karlskrona drabbade samman i Scandinavium. Inför en publik på 7865 personer fick Pontus Widerström ett gyllene läge att ge Frölunda ledningen redan efter ett par minuter. Widerström missade men fick sin revansch. Forwarden gavs en ny möjlighet framför mål och då fick bortalagets keeper Henrik Lundberg kapitulera. 1-0 Frölunda kom efter knappt nio minuter.

Motståndarna Karlskrona var satta under press under egentligen hela första akten. 2-0 till Frölunda kom också efter drygt tolv minuter. Ryan Lasch kunde relativt enkelt göra sitt tredje SHL-mål för säsongen.

DOMINANT HEMMALAG

Hemmalaget visade samma takter även i andra perioden. Publiken fick se sitt lag snurra friskt i offensiv zon. Emil Lundeberg i bortalaget stack emellan med ett friläge men kunde inte förvalta läget och ge Karlskrona kontakt målmässigt. 2-0 hade efter två perioder varit i underkant för hemmalaget som dominerade totalt. Kanske kände Pathrik Westerholm samma sak när han med minuten kvar av andra utökade Frölundas ledning till 3-0. Skottstatistiken 29-9 efter två perioder talade även det sitt tydliga språk.

Tredje perioden spelades mer eller mindre av och blev ganska händelsefattig. Frölunda bevakade sin ledning och tog säsongens andra raka seger med klara 3-0. En stabil insats av Göteborgsklubben. Dessutom en drömdebut för målvakten Johan Mattsson. 25-åringen höll nollan i sin första SHL-match någonsin.