Roger Rönnberg var irriterad efter förlusten med 4-7 i Karlstad.
SHL

Roger Rönnberg rejält irriterad: ”Inte ens Henke Lundqvist hade hjälpt oss”

ANNONS

Det brukar bli tuffa möten mellan Färjestad och Frölunda. Kvällens match blev inget undantag. När krutröken lagt sig i Löfbergs Arena stod hemmalaget som segrare med 7-4(!). En galen match på många sätt och Roger Rönnberg var allt annat än nöjd. 
– Jättekul att vara här när Rickard Wallin blir avtackad. Jag vet inte, han måste ändå ha varit omtyckte i Frölunda på något sätt för vi lämnade en bra present, säger han till hockeysverige.se. 

Färjestad mot Frölunda är oftast speciella möten. Den här kvällen blev extra speciell på många sätt. Rickard Wallin klev in i en exklusiv klubb när tröja nummer 51 hissades upp i taket. Färjestad vann sedan en galen match med hela 7-4.
– Jättekul att vara här när Rickard Wallin blir avtackad. Jag vet inte, han måste ändå ha varit omtyckte i Frölunda på något sätt för vi lämnade en bra present här, säger Frölundas huvudtränare Roger Rönnberg på presskonferensen.
– Så det är väl bra att vi sprider glädje. Om man inte ska vara så egoistiskt och tänka på att vi ska vinna och att vi ska vara glada hela tiden, fortsätter han ironiskt.
– Så grattis ”Walle”, den här får du.

Matchen hade många olika ansikten och Frölunda började bäst. Ändå var det Färjestad som hade ledning med 3-2 efter första perioden.
– Jag tycker att vi kommer hit och gör en väldigt väldigt bra förstaperiod, fortsätter Rönnberg.
– Jag tycker vi fortsätter att spela våran anfallshockey som vi har startat med den här säsongen. När vi summerar den här matchen så har vi gjort fyra mål i Karlstad, det är bra.

”EN JÄTTEBRA LÄXA FÖR MITT LAG”

I andra perioden gick Färjestad ifrån till 5-2 och mycket kändes avgjort. Men det här var en tokig kväll i Karlstad. Frölunda reducerade till 4-5 med knappt tre minuter kvar att spela genom Joel Lundqvist. Men närmare än så kom inte bortalaget. De två sista målen slog FBK in i tom bur.
– Jag tror att det här är en jättebra läxa för mitt lag, hur man kan förlora matcher när man inte gör de andra sakerna i en hockeymatch. Vi tar flera solklara utvisningar när domarna inte har något val förutom att blåsa.
– Vi spelar högt med klubborna, vi är väldigt slarviga på de utvisningarna och vi saknar disciplin i första och andra perioden. Vi öppnar upp matchen där, vi ger Färjestad en väg in i matchen.
– Jag har det hellre så här i början på säsongen, att vi har kraft framåt och att vi tålmodigt får jobba med vår defensiva struktur än att det är tvärtom. Så vi får titta på det.

Huvudcoach Rönnberg var minst sagt irriterad efter matchen och fortsatte att ge sitt egna lag kritik.
– Jag gillar inte sättet vi spelar utan puck och framför vårt mål. Varken Johan Gustafsson eller Johan Mattson förtjänar ett försvarspel som ser ut så här. Det spelar ingen roll vem man ställer i mål, det är solklara lägen vi släpper till. Inte ens Henke Lundqvist hade hjälpt oss idag.

”INTE HAFT BRA STARTER DE SENASTE SJU, ÅTTA ÅREN”

I Färjestad var givetvis tongångarna muntrare. Efter tre spelade omgångar är klubben serieledare i SHL.
– Vi har inte haft bra starter i SHL de senaste sju, åtta åren. Det är klart det är skönt. Sättet vi vinner matcherna tycker jag är väldigt bra. Vi ger oss inte och vi gör många mål. Det känns som det är rolig hockey att kolla på, säger Per Åslund.
– Vi vet att det är tidigt på säsongen och det är många matcher kvar så mycket kan hända. Men det är helt klart roligare att börja med att vinna än att förlora.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL