23.12.2016 Hallenstadion Zürich , SCHWEIZ , Saison 2016/2017 Eishockey NLA ZSC Lions – HC Lugano Assistent Lars Johansson (li) und Trainer Hans Wallson (ZSC Lions) PUBLICATIONxNOTxINxSUI 23 12 2016 Indoor Stadium Zurich Switzerland Season 2016 2017 Ice hockey NLA ZSC Lions HC Lugano Assistant Lars Johansson left and team manager Hans Wallson ZSC Lions PUBLICATIONxNOTxINxSUI …
Skellefteå AIK

Stor succé i Skellefteå – men i Schweiz sågas duons ledarstil

ANNONS

Det går tungt för den tidigare succéduon Lars Johansson och Hans Wallson i Schweiz. Efter en blytung säsongsinledning börjar de mer och mer ifrågasättas i Schweiz. Laget uppträder ”förvirrat och desorienterat”, enligt tunge krönikören Ulrich Pickel.

Lars Johansson och Hans Wallson var hyllade ledare i Skellefteå och förde klubben till mängder av framgång.
I Schweiz har duon inte varit lika framgångsrik för storklubben ZSC Lions, som de tog över inför förra säsongen.

Fjolåret slutade med en andra plats i ligan. Ett helt okej resultat, men när det blev respass direkt i kvarten blev tongångarna därefter. Till den nya säsongen har det fortsatt och kritiken ökat mer och mer i takt med att laget inte presterat inledningsvis.

Efter sju matcher har man bara tagit två trepoängare och har tre förluster och en övertidsseger på de fyra senaste matcherna.
Idag får duon skarp kritik för sitt ledarskap av Ulrich Pickel i Neue Züricher Zeitung, som är en av landets tyngre tidningar.
Han skriver att duon kom till Zürich för ett år sedan med höga förväntningar på sig, men att det hittills mest ser ut som ett missförstånd.

”Förvirrat och desorienterat”

Pickel menar på att spelarna fortfarande inte tycks veta exakt vad de ska göra på isen. Eller att de helt enkelt inte är kapabla att göra det de ska göra. Trots att tränarna haft ett år på sig.
”Exakt var problemet ligger är svårt att förstå”, skriver han och menar på att det ska finnas vissa kommunikationsproblem jämfört med när klubben tidigare hade etablerade NHL-namn som Bob Hartley och Marc Crawford som tränare under fem år. Att Hans Wallson och Lars Johansson helt enkelt inte har kommunikationen i blodet på samma sätt.

Pickel menar även att det kanske är så att den svenska modellen helt enkelt inte fungerar i Schweiz. Förutsättningarna är för annorlunda.
”Ansvaret på spelarna är starkt viktade i Sverige. Men det är svårt när det gäller Schweiz. I Sverige är utbildningen komplett och konkurrensen hårdare även bland juniorer. När man kommer upp i högstaligan har man taktisk förståelse, disciplin och praktik för att kunna hantera pressen. I Sverige är det självklara saker. Det är det inte här i det här landet”

Pickel funderar även på hur mycket tålamod klubben kommer ha med sina två svenska tränare, med tanke på att laget uppträder ”förvirrat och desorienterat”.

I ZSC Lions spelar Robert Nilsson, Fredrik Pettersson och Mattias Sjögren. De två förstnämnda har personligen haft bra säsongsstart med tio respektive åtta poäng på sju respektive fem matcher.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch