Oskar Sundqvist.
St. Louis

Trejdad i somras – nu öppnar skadorna för efterlängtad NHL-chans

ANNONS

Oskar Sundqvist hade svårt att ta en ordinarie tröja i Pittsburgh Penguins. Sommarens trejd till St. Louis Blues i kombination med den nya klubbens skadebesvär öppnar nu för en rejäl NHL-chans för 23-åringen.

28 NHL-matcher på två säsonger. Det var vad Oskar Sundqvist fick under sina två år med Stanley Cup-mästarna Pittsburgh Penguins. Den tidigare Skellefteå AIK-centern hade svårt att hävda sig i den hårda konkurrensen i stjärngänget, men har nu givits chansen att börja om på ny kula.

I somras blev han nämligen trejdad till St. Louis Blues som en del av betalningen för tuffingen Ryan Reaves. I den nya organisationen ser det ut som om han kommer att finnas med i laguppställningen när säsongen drar i gång. Blues har skador på forwards som Alexander Steen, Robby Fabbri, Patrik Berglund och Zach Sanford. Det öppnar dörren för att Sundqvist inleder säsongen som tredjecenter i Blues, skriver Jeremy Rutherford på The Athletic.

Oskar Sundqvist har inte haft ett speciellt starkt träningsläger, enligt Rutherford. Däremot tycker coachen Mike Yeo att bodensaren har gjort framsteg under lägrets gång.

”VILLE SE MER OFFENSIV FRÅN HONOM”

– Jag tyckte att han inledde campen lite svagt. Jag pratade med honom och nämnde det för honom efter de fyra första dagarna. Jag tyckte att han skötte sig bra defensivt, var i bra position och allt sådant. Men vi ville se lite mer offensiv från honom, lite mer puckinnehav och jag tycker verkligen att han klev fram i matchen efter det, säger Yeo till Rutherford.
– Han visade upp mer offensiva instinkter och skicklighet som han inte visade upp de första dagarna och det gör givetvis en stor skillnad för honom och hela vår grupp.

Sundqvist har svarat för fyra poäng (1+3) på sina 28 NHL-matcher, men visade i fjol att han kan producera i AHL. Då noterades han för 20 mål och 46 poäng på 63 matcher för Pittsburghs farmarlag Wilkes-Barre/Scranton Penguins.

Nu gäller det att visa att han kan sätta en och annan puck även i NHL för att etablera sig i St. Louis. Även när Blues är skadefritt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch