170926 HV71:s David Ullstršm jublar med lagkamrater efter 2-2 under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Karlskrona den 26 september 2017 i Jšnkšping. Foto: Stefan Lantz / BILDBYRN / Cop 107 …

HV71 straffade Karlskrona

Matchen mellan HV71 och Karlskrona i Kinnarps Arena under tisdagskvällen blev en tillställning med många ansikten. En spelare gjorde sitt första SHL-mål någonsin och en annan dubblade sin målskörd från förra säsongen. Matchen vann HV71 med 3-2 efter straffar.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
Hemmalaget skapade matchens första farlighet redan efter 10 sekunder när David Ullström höll sig framme. Efter fyra minuter var det Karlskronas Joel Kellman som hade ett skott som smet strax förbi Linus Söderströms målbur.
Efter halva den första perioden spelad tog bortalaget över mer och mer och skapade de vassaste chanserna samtidigt som de stressade hemmalaget till misstag. Därför var det oväntat att HV71 tog ledningen när David Gustafsson sprätte in en passning från Max Wärn. Det var 17-åringens första SHL-mål någonsin i sin blott fjärde match.
Karlskrona hade sedan en jättemöjlighet i slutet av perioden, men Emil Lunderg lyckades inte få träff på Konstantin Komareks passning.

David Gustafsson hade sedan en jättemöjlighet i inledningen av den andra att återigen näta. Men Johannes Jönsson räddade.
Annars var det HV71 som tog tag i taktpinnen under första halvan av perioden och likt hemmalagets mål i den första kom därför Karlskronas kvittering högst oväntat efter drygt halva perioden när Morten Madsen snappade upp pucken i offensiv zon och sköt ett distinkt skott förbi Linus Söderström.
Några minuter efter målet hade Marcus Paulsson friläge och Karlskrona var också det bättre laget mot slutet av andra akten.

2016/2017 gjorde Morten Madsen ett mål på hela säsongen. Efter 18:33 av den andra perioden i dagens match hade han dubblat den skörden på en period. Dansken fick en passning av Bobbo Petersson och klämde till pucken som smet förbi HV-målvakten.

HV71 var det spelförande laget under första halvan av den tredje perioden och tillslut fick de med sig ett powerplay. Matchens första och det skulle också resultera när David Ullström styrde in en puck bakom Johannes Jönsson.
HV-trycket fortsatte efter målet och de var framme flertalet gånger framför Jönsson, som gjorde det väldigt bra i målet.

Det blev inga mer mål under ordinarie matchtid och matchen gick till förlängning. Där skapade Mattias Tedenby direkt en farlighet på egen hand. Men Jönsson räddade.
HV71 avslutade förlängningen i spel fyra mot tre, men målen uteblev. Istället kunde HV71, genom Sebastian Wännström avgöra på straffar.