Rögle fick jubla efter en galen match.

Brutal urladdning i derbyt – Rögle vann efter en av tidernas sjukaste SHL-matcher

8-7! 8-7! 8-7! 8-7! 8-7! 8-7! Rögle vann eftermiddagens Skånederby mot Malmö med osannolika 8-7. En av tidernas galnaste SHL-matcher har gått av stapeln idag.
– En sån här match har jag aldrig varit med om, säger tränaren Anders Eldebrink.

I morgon är det ett år sedan Malmö vann motsvarande derby förra säsongen med 7-6. Ingen trodde nog att vi idag skulle få vara med om något som ens skulle kunna mäta sig med den matchen. Men det fick vi. Vi fick till och med vara med om något ännu sjukare.

Rögle hade inför dagens match bara gjort tre mål på de tre inledande matcherna, och släppt in 17. Defensiven var inte speciellt mycket bättre idag än tidigare, men den offensiva effektiviteten var nästan rekordbra. På bara 20 skott på stjärnmålvakten Oscar Alsenfelt fick man utdelning åtta gånger om. Sju gånger under ordinarie tid, och en gång i förlängningen när Craig Schira avgjorde i powerplay. När matchen var slut lyste alltså 8-7 på resultattavlan i Lindab Arena, där publiken närmast var i extas.

Det var total rock N’ roll-hockey från början till slut. Redan innan matchen ens hade pågått i åtta minuter hade Rögle hunnit gå upp till 3-0 och släppt in 3-1. Man hade sen både 4-1 och 5-2 i den andra perioden, men Malmö vägrade ge upp. Man tog sig upp till 5-4, bara för att släppa in 6-4 sekunderna senare. Malmö satte 6-5, Rögle satte 7-5. Trots Malmös enorma kämpainsats såg man inte ut att kunna ta sig ikapp. Men jodå. Med drygt tre minuter kvar kom Max Görtz 7-6-mål och en minut senare satte Robin Alvarez 7-7. Matchen togs alltså till förlängning där Craig Schira avgjorde.

Hetast idag var dock Edwin Hedberg. Rögleforwarden sköt tre mål, där ett av dem nog kan bli en kandidat till säsongens mål, och spelade fram till ett. Han blir Rögles stora hjälte denna lördag.
– Det var säkert en rolig match att titta på. Tränarna är däremot inte helt nöjda med försvarsspelet, om jag känner dem rätt, säger han till TV4.
– Det är väldigt skönt att det här kommer nu. Nu kan man slappa av och spela ut, säger han om sin egen utdelning.

Och jodå, visst hade Hedberg rätt. Anders Eldebrink var inte nöjd med försvaret.
– Det är inte roligt att släppa in så här mycket mål, jag vet inte hur många vi släppt in. Vi blir rädda på slutet, det är därför vi sjunker ihop.
– En sån här match har man aldrig varit med om.

På fyra matcher har det nu gjorts 35 mål när Rögle varit en av aktörerna på isen. Vill man se mål ska man uppenbarligen leta upp arenan där Ängelholmslaget spelar.