Mikael Wikstrand sänkte sitt Mora.

Stod i Moraklacken i våras – i kväll var han med och sänkte klubben: ”Kändes skönt”

Det var en minst sagt speciell match för Mikael Wikstrand i kväll. För första gången fick han möta ”sitt” Mora med sitt Färjestad i SHL. Då passade han dessutom på att bli målskytt i 5-2-segern.
– Det är ett gammalt lag och en moderklubb för mig så jag tänkte att jag inte skulle fira, säger han i C More.

När Mora i våras mötte Leksand i ett glödhett SHL-kval stod Mikael Wikstrand i Moras klack för att hjälpa klubben upp i högstaligan. Idag stod han på motståndarsidan när han gästade Jalas Arena med Färjestad.

Och jodå, visst handlade det mesta även efter matchen om Mikael Wikstrand. Vid ställningen 2-1 i slutet av den andra perioden var det nämligen han som pricksköt in 3-1 bakom Christian Engstrand. Ett mål som på många sätt var det som till sist grundlade segern för Färjestads del. Wikstrand valde att inte fira över huvud taget efter målet, utan såg nästan lite nedstämd ut.
– Det är ett gammalt lag och en moderklubb för mig så jag tänkte att jag inte skulle fira, men det kändes skönt i alla fall, sade han.
– Mora är bättre än jag trodde, fortsatte han.

I slutakten tog Mora ut målvakten med nästan fem minuter kvar. Det ledde till Jesse Virtanens 4-1 i tom målbur och Rasmus Asplunds 5-2 kort därefter. David Kase och John Persson satte Moras mål i förlusten. Färjestad fick också se Ilari Melart och Michael Lindqvist bli målskuttar. Melart gjorde idag sitt första SHL-framträdande i Färjestads tröja.
– Det kändes riktigt fint att vara tillbaka i SHL, konstaterade han efter fullträffen.

Färjestad har tagit elva av tolv möjliga poäng så här långt. Mora står på fyra poäng. I morgon möts lagen igen.